Vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Sen så hade ju familjeliv en sån fin bild till denna vecka :O
som att dom behöver växa mera... Tycker dom växt klart för länge sen :)

Höll nästan på att glömma att jag byter vecka på måndagar nu ist för tisdagar :)
Vet inte om jag har så mycke att säga om denna vecka faktistk :) ska försöka ta nå kort men tror inte de syns nån skillnad från förra gången jag la upp :)

Bild 3 En bild på någon i min familj!

Eftersom min mamma inte godkände bilden jag la upp på henne och pappa får jag nu ändra detta in lägg!!!!!

Så lägger jag upp David istället :) Här fira vi ett år i Byske <3



Bild 2 En bild på mig själv :P

Ja en bild på mig själv borde väl inte vara så svårt att hitta eller? ;)
nåja här kommer en iallafall :)

En bild från förra gången vi var på Stadshotellet i Piteå :)


Piteå :)

Vi har ju varit och bott på stadshotellet i Piteå i helgen :)
Tror de är tredje gången vi är där nu älskar ju att äta maten där men denna gång blev de en besvikelse då mina smaklökar sviker mig himla bäbis :) men samtidigt kan jag inte vara arg på dig då du i skrivande stund puffar och sparkar och har dig där inne så mamma får tårar i ögonen av lycka :) Du är så älskad och vi längtar så efter dig pappa oxå som har valt ut sockar åt dig i stan helt själv :) så roligt att pappa och engagerad sig tror inte alla blivande pappor är det tyvärr men är så glad att jag har dig älskling som stöttar och förstår mig du och bäbis betyder allt för mig <3


Dom hära valde pappa din + två par hel vita :)
Sen fick sig jag ÄNTLIGEN två nya bh:ar så välbehövligt tänkter inte ens kommentera vilken storlek mina boobs har gått upp till fy attans :P

Den hära fick oxå följa oss med hem från barnenshus :) David inviger den som bäst nu som armstöd när han sitter i soffan och spelar nå himla spel med hemskt ljud ;) tur man har egen musik som överöstar de mesta av hans spel ;)

Sen hitta jag den hära assöta pyjamasen på rea 49 kr inte dåligt av  mig ;)
Sen fick även bäbisen två bodys till :)
Och ett babygym har vi oxå köpt till våran lilla älskling :)
Vi beställde även vagnen igår på barnenshus blev en Emmaljunga city cross med city korg till i färgen navy/white :) så den skulle komma ca 6 veckor innan BF :) Så i maj har vi garanterat hämta hem den :) Känns attans långt bort men går tiden lika fort som den gjort hitils så ska de nog inte ta så länge :)
Jag köpte mig även ett par mammajeans kändes som de var nödvändigt då jag har ett par jeans som jag använder men med knapparna öppna :P
Sen hitta jag mig även en söt mamma tröja som david verkligen tyckte jag skulle köpa mig och vad gör man inte för att göra sin karl nöjd?  (var gode nöjd själv men ändå)   ;)
Och på classes hitta jag en ram så jag kunde rama in en av ultraljudsbilderna blev skit fint :)

Kan säga att de e gode skönt att ligga i sängen efter ha gått på stan i nån timma igår och sen idag stått och strykit gardiner och rolla katthår från dom som hängt uppe fy attans så nu är de lite renare här hemma efter mina och davids kraftansträningar :)
Så nu kan itne lina komma och säga att vi har jul än :D om hon nu inte går in i sovrummet attans julstjärnan är ju kvar där bäst att be David plocka ner den :D Men där kan gardinerna hänga kvar ett tag för de e som vinter gardiner och vinter är de tametusan än :D

Shit vilket långt inlägg de blev så går de då man har haft fullt upp :) men nu ger jag mig :)
Vink vink :)

30 Bilder

Eftersom jag nästan aldrig faller för grupptrycket (eller nå) så tänker jag göra de denna gång ;)

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Lägger in den första på en gång :)


denna lilla varelse umgås jag ofta med =) 


Spjälsängen :)

Var ju som sagt förbi bror min igår efter vi varit i stan och fick ta hem spjälsängen eftersom Max har ju blivit en stor pojke å sover i en annan säng nu :)
Hade först bara tänkt sätta in den i sovrummet och kolla så katterna inte hoppar upp i den för där ska dom ICKE vara :) Men blev ju tvungen å sätta på ett påslakan på täcket så de skulle bli lite mera färg i sängen och de blev väldigt sött :)
Fick ju massa påslakan av min syster Linda tyvärr var de inga örngott kvar till dom men det går att leva utan får köpa vita bara :)




Nog var de ganska söta nallar på påslakanet =) å konstigt nog blått hmm ;)

Ultraljudsbild

Suck de funka inte riktigt som jag tänkt mig med att scanna in bilder från ultraljudet David får fixa de sen då han har tid =) men han tog ju kort på ett av korten så får väl lägga upp det så länge =)


Våran lilla skatt <3
Tyckte man såg allt så tydligt :) Men tycker dom borde skriva ut koreten i sepia som man får se barnet i på skärmen är så fint med sepia vet att jag sagt förr men ibland måste man ju få upprepa sig ;)

Sen var vi även förbi min systeryster igår på middag de var gott sen fick vi skynda oss hem för det skulle komma en å köpa davids barbord men då vi kom till Älvsbyrondellen så skrev hon ett sms å sa att de hade kommit en massa saker i vägen så hon skulle komma idag ist......
Så vi åkte till bror min å visa bilderna å tog hem spjälsängen som nu står i sovrummet ;)
vet att de är tidigt men de kändes bra att sätta dit den nu å så får jag se hur de funkar med våra 4-benta vänner för där skall dom icke få vara de är en sak som e säker kommer sova med sovrummet stängt då bäbisen har kommit =)


Vecka 21 och Ultraljud =)

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Var på ultraljudet idag klockan 15.00 och de var helt underbart att få se barnet som växer i min mage:) Hur den höll armarna i kors över ansiktet svalde fostervatten och gäspade :) En helt obeskrivlig känsla är det iallafall :) Nog hade man allt en lite tår i ögat då man såg hjärtat slå där inne =) Tyckte verkligen att bm var snäll för hon visade så mycke =) fick även se de små fötterna under i från =)

Sen var vi och kollade på vagnar på Barnenshus och jag fastnade för Emmaljungas city cross så får se om vi beställer en sån på lördag då vi ska till stan igen =)

Kan säga att idag var en av mina lyckligaste dagar =)
Ska ladda upp bilder från ultraljudet imorgon om de scannern funkar =)

Puss och Kram älskade bäbis =)

Nu börjar den bli rundare =)

Vi har ju som tagit kort varannan vecka på magen å nu börjar den ju faktiskt se RUNDARE ut ;)
men höll på att glömma bort att ta ett nu i vecka 19 men jag hann är ju inte förrän på tisdag de blir vecka 20 ;) så här kommer en bild på magen =)


Vecka 18+5(19) rund rund rund rundare =)

Var till mamma och pappa idag på förmiddagen jag ni läste rätt de var förmiddag ;) Och hämta sakerna mamma hade köpt på ikea åt bäbisen =)
Det som kom hem var:
Kuddar, Täcke har redan två som jag fick ta av min stora syster men bra att ha flera om de händer en olycka i sängen :)
En madrass till spjälsängen, en bäddmadrass, mobil och spjälsängskydd.
Vinglas :)
Fick även ett påslakan och en filt som inte alls stod på listan tack mamma :)
Var säkert något mer som jag inte kommer ihåg just nu :)

Nu är de inte länge kvar till ultraljudet =) imorgon eftermiddag ska vi få se den lill* som växer i min mage =)

Längtar efter dig du lill* i magen =)
Puss och kram från Mamma och Pappa :)


Nedräkning =)

Jag har börjat nedräkningen till ultraljudet nu som är den 24 januari på måndag alltså närmare bestämt :) eller okej jag började räkna ner för länge sen men nu är de ju jäkligt nära :D 4 dagar  å inte ens de efter som den hära dagen snart är till ända =) 3 ynka dagar tills vi får se den lilla krabat som puffar på sin mamma från insidan :) som var helt tokig i morse klockan 4 för att jag var tvungen att gå på toa :) denna lilla varelse som man redan älskar =)
Kan ni förstå att jag längtar? Eller att vi längtar? :) sjukt mycket :)

Nu ska jag gå å lägga mig så jag orkar med den sista dagen på västermalmsförskola i köket har varit skoj att jobba lite med mamma har aldrig gjort de förr :)

puss och kram på dig älskade bäbis =)

Kläder till bäbis :)

Åååå de e så skoj varje gång man får lägga ett klädesplagg på bäbisens hylla =) å i veckan blev de flera kläder som lades till :) lär ju bli mera då vi varit på Rul som jag har börjat räkna ner till de närmar sig med storm steg så underbart =)


gode gulliga saker tycker jag =)


men som sagt ska ju lagret fyllas på =)

Vecka 19

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Låg och såg ett tre kronor avsnitt nyss och höll händerna på magen å helt plöstsligt flyttar sig magen å blir sten hård på höger sida precis som de kan vara då man vaknar på morgonen har aldrig känt en sån stor rörelse förut helt underbart var de men samtidigt lite läskigt att hela magen flyttar sig då man ser och känner de ;)


Dagens lunch :)

Hahaha jaa dagens lunch var verkligen en höjdare eller nått :D hade ingen fantasi men var sugen på frukt så de blev fruktsallad idag igen :D men de e ju nyttigt så bäst att köpa en mera frukt börjar sina i fruktkorgen :D



Två kiwi, ett päron och en mandarin =)
undra varför david alltid kan köpa så goda madariner som inte ens tål dom :O å när jag köper dom så är dom torra eller sura eller bara blää så tror jag ska låta han köpa dom i fortsättningen :D

Alltså min lilla kisse tänk om hon alltid var lika söt som hon var förra veckan hon som ALDRIG vela ligga i hängmattan i klösträdet men där hittar jag henne då jag varit på toa mitt i natten :P men hon såg gode fet ut eller så var de bara hängmattan som var för liten ;)


såg inte allt för skönt ut :D hahahah

Besök :)

Idag har vi haft besök av min syster Elin och Johan :) surra ett tag med dom :) hann faktiskt dammsuga innan dom kom var väldigt behövligt :O så de var ju tur att dom kom hit så jag var tvungen tack syster ;)
Sen kom David hem från träningen och då blev de stekt palt :) inte min favvo men David gillar de iallafall :)
Sen åkte vi på ett du minst anar de besök till Fredrik ,Eva och Vincent :) hade bara tänkt åka dit en snabbis men blev säkert borta i två timmar =)
å nu har jag nyss gjort fruktsallad har ju läst att man ska äta 500 gram fruk per dag då man är gravid :P två kiwi en mandarin och banan borde väl nästan vara kring 500 gram tycker jag ;) så idag har jag nog fyllt kvoten :D

nu blir de Tre kronor har snart sett halva serien inte dåligt :)

Fortsätter kalla den Alien :P

Jaaaa eftersom de är vad de ser ut som på min mage fortfarande på morgon :P och jag erkänner att de syns faktiskt att de är en bulle under navel även när man ligger ner :) jag förstår inte riktigt vad lill bäbisen håller på med där inne men nått måste den ju göra som magen ser ut ibland =)


Först kan den se ut så hära sen efter några minuter ändrar den sig och ser ut....


så hära :O å blir stenhård :P skulle vela kunna se vad bäbisen gör då de blir så :)
men de e är ju lite svårt då skulle man få ligga på ultrljud hela tiden ;P

för övrigt har de varit as kallt idag -34 grader :S inte okej tycker vi nu hoppas vi på varmare grader sommar och sol ;) kanske inte än mig gud så jag längtar till våran då snön är nästan helt borta och gröna knopppar på träden och de närmar sig BF :D

Palt idag =)

Klev upp idag vi halv elva flyttade mig till soffan å slog på tvn :) Sen ringde min pappa och frågade om jag bjöd på kaffe självklart svara jag så de blev frukost samtidigt som jag kokade ur perken märks gode väl då vi inte haft främmande som vill ha kaffe på ett tag :D hahaha usch å fy säger jag bara :)
Har betalat lite räkningar idag innan jag glömmer bort de som allt annat jag glömmer ;)
Sen har jag fyllt i min gravid bok för vecka 18 :) och efter den 24 får jag ju fylla i om ultraljudet =) finns även plats för en bild dära så kanske sätter in en dära vet inte hur många bilder man får utskrivna? :O annars kan man säkert scanna in dom i datorn å skriva ut dom eller bara kopiera dom jag löser de säkert =) sen blir de ju att kolla barnvagn efter rul och köpa en ny bh välbehövligt kan jag medela er som är intresserade :P sen ska vi svänga förbi iallafall hos systeryster så hon får se sitt lilla syskonbarn :)

Idag kommer Lina och Em hit och ska laga palt med mig hoppas de blir mumma =) men jag är ju kock så jag borde ju lyckas :p undra vars allt man lärde sig under lektioner i matlagning tog vägen? har jag verkligen så dålig fantasi så man äter samma saker varje vecka de e ju så jäkla tråkigt men samtidigt är jag ingen som vill stå flera timmar i köket å jag har aldrig nånting hemma så ska jag laga nå utöver de vanliga så måste man handla å jag tycker de e jobbigt å handla :S men å andra sidan är typ allt jag gör nu för tiden jobbigt eller de känns jobbigt iallafall.... Måste skärpa mig tror jag:)


Muuuuuuuums =) synd bara att man inte får äta förrän 17.40 suck ;)
haha den som har gjort dom hära paltarna har då lämna fingeravtryck på den ena palten :P
inte för att mina heller är så vackra men ;)

Nu ska jag slappna av och känna på bäbisen som puffar allt oftare på mig och de e sjukt underbart =)
vink vink :)

Vecka 18

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Ja nu är de nedräkning för rul :) de närmar sig :) tänk att de var nyss man stod med stickan i handen å fick se dessa två streck som gör att hela ens framtid ändras :) Vilken lycka den dagen var :)

Älskar att känna de små puffar som bäbisen ger i från sig :) och att David redan haft fått känna en puff från bäbisen oxå är helt otroligt :) Jag talar nog för båda då jag säger att vi redan älskar de lilla livet båda två får tårar i ögonen bara av att tänka att de kommer ut en litet barn till oss i sommar helt sjukt underbart :)

Puss och kram på dig lilla bäbis där inne :)


Denna dag!

Ojoj denna dag alltså!!!!!!!!
Först upprop på skolan sitta ca 30 min och lyssna men fick ju träffa lilla Vincent så söööt han är =)
Sen väntade jag 1½ himla timma på att få prata med Ulla på skolan kom som fram till att de bara blir en halv tid jag kommer läsa men helvetes vad kurser de är än då och jag som inte ville plugga hela tiden fram till Juni ville hinna vara hemma ladda batterierna innan bäbis vill komma ut till oss. Men har fan inget val måste ju få pengar från nån stanns även om de då inte alls blir som jag ville hade vela sluta i mitten av maj eller nå få vara hemma en månad iallafall. Men skitsak samma får försöka lösa de med lärarna eftersom antar jag......

Iallfall så tror jag de blir så hära kommer fortsätta med engelska b en lektion i veckan till ungefär slutet av feb sen försvinner den skönt de iallfall måste ta tag i skiten klara ju inte sista provet å boken är inte utläst å har ingen aning om vad jag ska skriva om i min uppsats allt känns bara piss!!! 
Sen blir de ju tydligen att fortsätta med matten a trodde inte vi hade lagt de ändå till juni men tydligen tur man har bra minne :S Sen för att få ihop till en halv tid lägger jag till Svenska A + lok timmen och religionskunskap b kan ju inte vara så svårt hoppas jag :)
Hoppas bara Ulla inte har någon överraskning åt mig imorgon....
Sen så sov jag piss i natt vart väl runt 4½ timmar lovar att de ska blir fler i natt :)
Trodde även att David ville ut å gå med mig men icke då han skulle på gymmet så då tänkte jag då stannar jag i soffan men då smsa Alice och fråga om jag ville följa ut å gå med henne och Diesel så självklart ville jag de eftersom jag verkligen BEHÖVER röra på döfläsket:) Sen följde dom in en stund vilket inte skrållan uppskattade som klöste mig men men skulle jag oxå göra om en jätte stod och titta på mig liksom ;)


Diesel flåsar efter skrållan :D


Och Skrållan håller sig på ett ganska säkert avstånd ;)

Nu ska jag gå å borsta tänderna och ta tag i mitt såkallade liv imorgon :)

Snöskottning :D

Det har jag och David gjort idag :) skotta hela gården sen kom han på att han skulle skotta fram parabolen så han började med att skotta ner lite från garage taket sen påpeka jag att han skulle akta sig så de inte kom en lite lavin från själva hus taket å tjoff så kom de en massa snö och landa framför våran bro :D tänk att man alltid ska ha rätt skit skoj tycker jag :D



så de var ju bara att börja skotta IGEN :P

Har gjort en lista med saker vi ska köpa till bäbisen =) delar av de ska vi köpa på barnenshus då vi har varit på rul som bara är ca två veckor bort gud så jag längtar :)
Hoppas min mamma kunde köpa hem lite från ikea eftersom de verkar som hon skulle dit :) ska prata med henne imorgon :)
Och imorgon ska jag på skolan och jag säger bara fy fan varför börja jag ens om de? skulle ha stannat på den dära himla kursen på arbetsförmedligen men men man ska väl alltid lära sig av sina himla misstag antar jag :S
Aja ska gå å göra mig redo för sängen nu ska ju ändå upp klockan åtta :S


Gravid en fylla i bok om nio månaders väntan :)

Förut i veckan fick jag ett paket från bluebox med en bok :) och den boken heter som rubriken :)
Så nu har jag suttit och fyllt i fram till denna vecka lite svårt å komma på hur man mådde vissa veckor och vad man tänkte men har iallafall fyllt i så bra jag kunnat :)
Sånt kommer vara roligt att läsa sen och kanske jämföra om man skaffat ett syskon till bäbisen men sånt vet man ju aldrig :)
Eller kanske intressant för bäbisen att läsa hur mamma mådde då personen blivit större man vet aldrig :)
Hade först tänkt beställa den för länge sen ju men blev som aldrig var Em som fick mig att beställa den till sist tack Em för de :) sen köpte jag även en pjosch hållare;) även kallas tvdosa hållare för dom som inte förstår Svärmors språk ;) har ju så himla många doser så jag blir tokig å plats tar dom speciellt den till Boxern eller vad fasen vi då har men säger David att vi behöver massa kanaler så är de väl så antar jag :P men iallafall så nu står dosorna upp och tar plats i luften ist mycke bättre enligt mig :D
Till middag idag åt vi Fondue sååå gott de e :) men de tar ju lite tid men idag hade vi köpt wokkött så vi la ner köttet i frityr korgen och stoppa många bitar så de gick mycke fortare och man hann inte dö av hunger ;) till maten såg vi den nya Robin Hood var lite förvirrad i början eftersom man höll på med maten samtidigt men de löste sig de mesta efter ett tag :)


Så hära ser boken ut iallafall :)

Mixern :)

Har just prövat våran mixer som vi fick av Davids snälla syster med familj :)
blev riktigt mums hade inte så mycke hemma att göra av men pröva göra två olika :)
I den ena var de bara mjölk och blåbärsglass :) och i den andra var de mjölk, vaniljglass, óboy och  mintchoklad :)


den med choklad :) lite svårt att få upp choklad bitarna med  sugrör men äsch vadå fick hälla i mig de sista :)

Idag då min älskade fästman var och jobbade så skottade jag snööö vilken flickvän han har två dagar i rad har jag skotta gården :) men de e bra att jag får sova var de första ordet jag skrev men va fan skulle ju skriva röra på mig fast sova är ju mycke skönare än att skotta snö ;) men jag behöver röra mig och bäbis lite bara de inte störtsnöar för de skulle ta mig evigheter att skotta gården å med min kondis kan vi ju glömma de ;)
Lät även Skrållan komma ut i koppel men hon bara jamade och ville in så jag lyfte upp henne och hon försökte seriöst komma in genom fönstret i dörren höll på att skratta ihjäl med så hon kämpade stackars kisse :P


Vad skulle jag göra utan min älskade kisse även om hon kan vara pain in the ass ibland ;)
hon har varit med mig sen November 2008 så de börjar bli ett tag men jag ångrar inte att jag skaffa henne även om jag påstår de ibland :)
Och sen jag och David blev tillsammans fick hon ju en bror :) dom bråkar då som syskon ibland iallafall och kan aldrig vara nära varandra ;) låter ju som syskon :)

Nu ska jag fortsätta se mitt tre kroner :)
Vink vink :)


Prommis

Idag har jag varit ute på TVÅ prommisar eller tre beroende på hur man ser de ;)
David for till Peter och Sara så jag bestämde mig efter en stund att gå å hälsa på min Bror :)
Och de första Jossan berättar är att dom ska äta barnmatsburkar i natt haha lät ju inte som nått jag skulle göra men visst :P
Sen surra jag med Anna ett tag busa lite med Hugo och Max gick jag hem igen och skotta den lilla snö som kommit på gården. Den var ju inte så jobbig snö gode lätt ;)
Sen grilla David peppar biffen och jag gjorde strips och vitlöksbröd:) kan säga att de var näääästan bättre än sex ;) haha
och till maten blev det polisskolan 4 :) och till efterrätt blev de en bit prinsesstårta som david tydligen hade köpt med sig från affären :)

Å nu har vi nyss kommit in från en prommis tillsammans jag tycker ju som att man borde bli pigg av att vara ute i friska luften men jag är tvärtemot som vanligt så jag blir dödstrött så nu vill ögonen bara falla igen men borde väl kunna hålla mig vaken ett tag till med tanke på att klockan var ca 12 då jag vaknade från min hemska/bra dröm  min mamma tänkte inte låta mig få välja min egen BRÖLLOPSKLÄNNING :O jag var så arg hitta massa fina som jag ville ha men jag å mamma har inte samma smak men fatta ändå inte varför inte jag fick välja själv? Kommer då inte inträffa i verkligheten kan jag ju säga ;) konstigt nog låg denna Affär som vi var i hemma i snårris i farfars gamla ladugård i kylrummet ja jag fattar inte hur de gick ihop alls :P men till de bra i drömmen så hade jag ju fått barn :D lite jobbigare var väl att de var tvillingar tufft om de varit första barnet :) men de var två små pojkar som bara strålade mot mig helt förälskad blev jag i dessa två pojkar :)
Undra om de blir kanske blir verklighet? Men tycker jag borde ha större mage då men jag vet inte :P

Nu ska jag se lite tv :)


Magen min!

Ja ni enligt mig har inte min mage växt ett piss men kolla man på bilder så har jag gode fel :P å David påpekar de heeeela tiden att han ser mycke skillnad :) så tänkte slänga upp två bilder så får ni se skillnaden jag ser då jag kollar på korten men inte i spegeln :)




detta är i vecka 8 fläskig som en flodis :P


Tycker mest de e fläsk men men säger David att de inte är de så e de väl inte så ;)
kanske ska lyssna på han för en gångs skull :D

längtar så efter bäbisen :)

Puss och Kram bäbisen där inne :)

Systeryster :)

Idag fyller min storasyster år :) så jag och Elin åkte dit med paket och tårta som mamma hade bakat åt henne :) Kladdkaka med after eight på :) tror jag ätit den förr :)
Ella och jag spelade pet shop men hon vann ju över mig attans ;) men spelar de som man spelar finns i sjön :) så de e ju inte så jobbigt men ack så länge de kan ta å spela med henne ;)


Jag och Linda på julafton :) Grattis på dig :)

Efter kalaset åkt jag och Elin till konsum och snabb handla blev inte så mycke men som sagt var ju en snabb handling ;)
Sen mot ok för att hämta ut mitt paket från Bonprix och de låg två mamma tröjor där i den enda har jag visat på bild där i ett annat inlägg sen kom även den hära söta tröjan :)



tyckte den var såååå söt :P å med mammabyxor under ser man ju nästan gravid ut men de e ju de jag är så konstigt vore de väl annars om de inte börjar synas snart tycker jag :O
Men å andra sidan tycker jag gode mycke :P

Så undra vad man ska göra resten av dagen då?
borde plocka undan i köket men jag har för mig att de e en afton idag så jag kanske skiter i de å myser i soffan med zip som ligger på en kudde brevid mig och spinner :)

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Det närmar sig vårat rul nu :) som jag längtar att få se den lill* röra på sig där inne känns så himla overkligt än men de blir väl verkligare hoppas jag =)


Ella och Seth :)

Har haft Ella och Seth hära idag och de var skoj :) dom har hunnit med massor även om inte Ella höll med om detta då Tommy kom och hämta dem :P
vi har ju inte hunnit göra nå pappa :P

Men dom hann åka madrass i backen bakom huset men då frös Seth så han ville bada och då skulle ju Ella oxå bada så vi spola upp vatten och massa skum blev de :)
sen hann dom rita en stund efter dom torkat sig :)
 


Här åker dom för fullt :) men moster var ju inte så bra på att filma men ändå Seth tyckte de var skoj att titta på klippet sen :)

Nu ska jag bara slöa till David kommer hem till mig då ska vi kramas han och jag :)

Våran Alien :P

Jag hade inte tänkt lägga ut några kort på min mage förrän de ser ut som en gravid mage för de gör de verkligen inte ser bara fläskigt ut tycker jag men de beror ju på vem man frågar :P
men ni måste ju bara få se hur min mage brukar se ut på morgon om jag legar på sida under morgonen innan jag vaknat :P

här har ligger min alien till höger som ni ser första gången jag märkte att magen var "sne" och stenhård var den oxå fast de är den nästan varje morgon :)

och hära ligger den till vänster haha kan inte låta bli att skratta åt de :P
Sen natten mot nyår så kände jag två puffar som jag tycker att de kan inte vara nånting annat än bäbisen eller kan tarmarna puffa på en? ;)
samma kände jag på morgon på nyår innan bi klev upp två puffar men de gör en glad att känna att de är nog nån där inne och puffar på mig :)

Har för övrigt varit hemma hos mamma och pappa som bjöd på palt gud så gott de var åt 2 st och de brukar inte gå ner men antar att bebisen oxå ville smaka på mormor palt så den vänjer sig med den =)
Sen har vi nyss kommit in från en liten prommenad runt kvateren häromkring bra för min rygg och för Davids knä :)


Våran fina nyårs bild ;) finns nog finare men den var ju lite rolig hehe =)
kan ju undra om de e jag eller han som är onykter? ;)

Och nu har ju Sandra åkt till Gbg igen att hon inte har insett att hon hör hemma här i byn med oss eller iallafall i norrbotten :P så man kan ses mer än var tredje månad eller såå :O
Jag pikar dig Sandra bara så du vet ;)

Nu blir de att se Arn Riket vid vägens slut :)


2010 =)

2010 var året som tog slut igår :)
hände ju en hel del bra saker de året :)
Var i fjällen för första gången som jag kommer ihåg iallafall för enligt mamma har jag ju varit en bit från Kvikkjokk när jag var liten oxå men tror de var sommar då :)
Så de var ju en upplevelse även om jag inte är så förtjust i skoter åkning å inte 4 dagar i rad men men man fick ju offra sig för sin karl ibland :P
Sen fira vi ju min älskling som fyllde 30 år :) de var en trevlig kväll med god mat på Tresco och jag fick en flickvän för en kväll ist för pojkvän ;)

sexig som få ;)
Sen i slutet av april tror jag de var börja vi riva i vårat hus =) och de blev så himla fint i både kök/hall och även sovrummet :)
den 21 maj var första natten i vårat alldeles eget hus =)
trivs riktigt bra hära med David och våra små 4 benta djur :)
och den 2 juni sluta jag snus och har inte tagit en enda snus sen dess så nu är de ett halv år utan snus känns bra för de mesta men ibland kommer man på sig att de skulle vara skönt att bara lägga in en men de skulle jag ju aldrig gör nu =)
sen från juni till augusti jobbade jag ju på polar som dom senaste sommrarna :)
sen den 14 augusti firade jag och David 1 år tillsammans i en stuga i Byske de var helt underbart att kunna gå ner till havet flera gånger om dagen å bara vandra i vattnet och sen grilla till lunch och middag :)

Det blåste en del men de var varmt ändå :)
och på Stigs dop dag den 9 oktober fick ju ett plus på stickan =) vi ska bli föräldrar =)
blev så paff då jag såg pluset gick ut på altan ropa på David som höll på att samla upp löv med gräsklipparen att han var tvungen att komma in och se en sak ledde han in på toan och visade han gravtestet och han tittade på mig och frågade vad de betydde jag bara de visar att vi ska ha barn :D
tog säkert tre test här hemma bara för att vara säker å sen hos bm tog hon en första gången och ett till andra gången alla visade plus gick inte att ta miste på de inte :)
och den 9 december fick vi äntligen första beviset på att de fanns en liten inne i min mage vi fick höra hjärtljuden vilken lycka hade verkligen tårar i ögonen då hade varit så orolig att vi inget skulle höra men de gick ju fort att hitta de lilla livet =)
sen har de säkert hänt en hel del som jag inte kommer ihåg just nu men så kan de ju vara =)
Hoppas ni haft ett bra år =)

undra vad man ser där uppe? ;)
God fortsättning på er alla =)


RSS 2.0