Vecka 26

Nu stod de bara tråkiga saker på familjeliv om denna vecka så jag skriver från boken jag fått av bm :)

Cirka 32cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker.Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur edt lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall få plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan. Navelsträngens korkskruvsliknande utseeende gör den i viss mån eftergivlig. Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Känns ju riktigt skönt att veta att barnet har stor chans att överleva om de skulle komma ut nu :) och tänkt att den är längre än en linjal ;) och väger nästan som en mjölk liter =) Våran lilla bäbis börjar bli stor ;)
Vi längtar så sjukt mycke efter dig älskade unge :)


Dåligt med uppdatering :P

Jaaa de har inte varit så mycke uppdatering alls i vecka märker jag :O Vet knappt vad jag gjort i veckan :P I Tisdags halv fem på morgon kom taxin och hämtade David som skulle ner till typ Jönköping :)
Så under tisdagen hade jag en timma mattelektion fick veta att jag hade VG på senaste provet så ett MVG och ett VG vad fasen har hänt jag kan ju inte räkna matte? :O Men hörde att man kunde tenta av skiten i förväg om man ville å slippa gå på lektionerna och de skulle ju vara sjukt skönt för de skulle betyda att jag bara har två timmar religion på onsdagar :D Skulle passa mig utmärkt =) Sen kom Eva och Vincent förbi på en fika och under tiden hann mamma kika in efter jobbet sen kom pappa efter han slutat och hämta släpet och sa hej :) Sen åt jag lite middag och senare på kvällen kom Peter förbi på kaffe å lite surr inte så ofta man ser han numera :) och jag tror de var under tisdagskvällen så kom Purran och Krille förbi med min tv som hon lånat eftersom hennes pajjat åsså hade dom med sig en daimglass och en cola åt mig :D De tackar vi för!!!

Under onsdagen hade jag ju religon i två timmar såg en film om hjärntvätt/mindcontroll sjukt hur man kan bli hjärntvättad utan att man vet om de bäst man passar sig :O
Sen efter lektionen for jag och handlade Kycklingbaguetter eftersom jag skulle få middags och film främmande av Louise =)
Så vi surrade lite om bäbisarna i magarna och åt baguetter och sen blev de morötter, gurka, chips och dip till filmen Percy Jacksson de var mysigt =)
Sen igår torsdag inga lektioner alls skööönt blev en slappar dag och så kom Lina och Em hit och såg Burlesque  bara sett den 3 gånger nu hahaha vad gör man inte för sina vänner och en bra film :)
sen åt vi middag blev varma mackor och nyponsoppa de var gott men helvetes vilken magknip jag fick :S Jag brukar väl ALDRIG ha magknip? helvetes så ont de gjorde visste inte riktigt vars jag skulle ta vägen överhuvudtaget :( blev lite mindre smärta då jag gick och la mig men försvann inte helt sen somna jag och när fan vaknar jag? Joo strax efter 3 sen har jag halv sovit till David klev upp vid sex och sen dess har jag varit klarvaken och nu ligger jag i soffan helt död  känner mig verkligen som en Zombie sket fan i skolan idag för jag hade ändå inte fått något gjort ligger ändå före som attan och ska skriva prov direkt efter lovet så jag kan börja tenta av skiten :)
Så idag ska jag nog inte göra nått alls för jag lär inte orka de huvudvärken ligger å smyger i bakgrunden så få se när den kommer fram helt....
GUUUD vad de blev mycke text förstår om ni inte orkar läsa allt :P


Så hära trött känner jag mig ;) Söta unge :)

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
”Att föda” och ”Att möta förlossningssmärtan” av Gudrun Abascal
”Förlossningsrädsla” av Berit Sjögren
”Rädd att föda: din väg till att våga” av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
”Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken” av Anna Wilsby


Har funderat på att kika runt på internet och leta reda på en bok om förlossningen känner mig helt oförberedd på de som komma skall så de är nog dags att börja ta tag i den biten har ju bara ca 15 veckor kvar :)  och 111 dagar sjukt vad tiden springer i väg =)
Sen i fredags då David var i fjällen så fick min bäbis något ryck så den var på båda sidorna av magen samtidigt :P kändes väldigt konstigt som då ögat får cp-ryck å lever ett eget liv ungefär så kändes de i magen fast lite större ryckningar då :P så gjorde den igår med märks att barnet börjar bli större med tanke på kraften i rörelserna =)
Sen igår då David varit på gymmet och sen handlat hör jag hur han prasslar med något så jag fråga han vad han köpt å in i badrummet kommer han med blöjor åt lillhjärtat =) Han tyckte de var länge sen vi hade köpt något åt bäbisen ;) Söta karl jag har =)

Bild 13 Du och någon klasskompis


Hade ingen bild på någon i klassen så de gick inte =)
så de blev Bild nummer 14 En bild som påminner om gammla tider =)
Och under 2006 var vi väldigt mycke i korre och denna bild påminner om de attans så skoj vi hade ;)

Bild 12 En bild på din vardag

Jaaa de händer ju inte så mycke i min vardag numera :P jag är mest hemma utom då jag måste på skolan...
Men när jag är hemma har jag ju alltid dessa två sötnosar att mysa med =)

Skrållan =)


och Zip såklart =)


Magen v. 24 (23+0)

Tyckte nyss jag la upp bilder på magen brukar göra de varannan vecka så nu är de tydligen dags igen :P så lägger upp bilderna vi tog på allahjärtans dag =)

Tycker som sagt fortfarande inte de ser ut som en gravidmage men de kommer väl förhoppningsvis innan den lilla bäbisen vill komma ut ;) det är så mysigt nu då man inte bara känner bäbisen då man ligger ner utan även då man sitter kommer de små puffar här och där men de känns ju inte riktigt lika tydligt som när man ligger ner men ändå =) Varje kväll ger dig mig några sparkar igår sa jag till David att hela täcket lyfte och vad får man tillbaka? :P David: till taket då eller? :P suuuuck inte riktigt så jag menade :P

Alla hjärtans dag :)

Igår var de verkligen kärlek här hemma :) Medan jag satt och fundera på vad jag skulle ha på mig till våran mysmiddag får jag ett sms från min sambo för de första offra sin sovstund på bussen för att sen sitta och skriva ett jätte fint sms åt mig :) Tårarna börja ju rinna direkt men de kan jag säga har inget med att jag är gravid att göra för han har skickat såna förr och de bara rinner ;) Men jag skäms inte för de! Det betyder bara för mig att jag är lycklig som har David och våran framtid tillsammans =)
Då David kom hem blev han först lite paff då han såg att jag fixat till mig så att han var tvungen att gå å byta om till skjorta ;) Sen gjorde vi vitlöksbröd är inte så ofta vi gör de hemma och det är ju dumt för de är ju gode gott att göra egna :)


Sen till varmrätt blev det detta :)

Bakad potatis med pepparbiff och varm beasås =) lite fattigt på salladsidan men enligt mig är de bättre än inget ;)
Sen har jag faktiskt ingen bild på efterrätten men de var iallafall prinsesstårta sjukt gott tur de finns kvar så jag kan mumsa på de ikväll :D
Sen blev de film The weddingplanner tror jag den heter med jennifer Lopez  och Matthew McConaughey riktigt bra =) Sen hitta David Men in black så blev lite blandat på filmfronten inte bara kärlek =)
Sen avsluta vi kvällen men ett kort på detta :)

David hjärtar bäbis i magen :) Puss på dig bäbisen där inne =)

Bild 11 En person du kan berätta allt för!

Ååå de måste ju vara min älskling =) Passar ju bra så hära till alla hjärtansdag med att just du får pryda mitt översta blogg inlägg =)

Finns nog ingen människa som står ut med mig utom just han =) Man kan inte hitta en finare människa =)
Han är social, snäll, go, förståeende och helt jävla underbar :) Skulle kunna fortsätta men jag tror ni förstår vad jag menar =)

Jag älskar dig Bumman och jag längtar efter vår bäbis!

Puss från din Bubbe @Tåggatan 29

Så står de på piteå-tidningens hemsida undra om de kan vara till mig och bäbis =)

Jag älskar dig också David :) Och längtar fruktansvärt efter våran lilla alien :)


Vecka 24

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Insåg nu i helgen att de e för attans bara 16 veckor kvar till BF 16 av dom 40 vi börja på helt sjukt lite låter dessa 16 veckor men låter mer om man slår ut de på månader och tänkter på sommarn. Men 118 dagar låter inte länge heller egenligen eftersom tiden bara springer iväg snart är vi under 100 dagar å jag tyckte nyss man satt å vänta på att man skulle komma under 200 dagar :S vars tar tiden vägen? Sen har man ju folk runt om en som ska ha om bara ca 50 dagar hur mycke ska inte dom längta efter sin lilla då vi längtar så efter våran :)
Men jag tycker det är skoj att Vickan har BF en dag före mig man har nån att surra med om smärtor och glädjeämnen kring bäbisen =) GULDVÄRT :)

Bild 10 Någon du tycker är väldigt snäll.

Finns ju så himla många människor som är snälla hur gör man då? :P

Lina, Em, Jag och Sandra 4 väldigt snälla personer ;)
Så då får de bli denna bild från Byske borde vara 2009 vi var där
och firade nationaldagen ett helt gäng i en strandvilla =) undra när man kan göra om de :O knappast den närmsta tiden men sjuk roligt hade vi iallafall =)


Förrådet m.m

Suck detta förråd som vi har på övervåningen även Verres gamla rum är fullt i saker som vi knappt rört sen vi flytta hit behöver man verkligen spara allt? Vad gör man med allt poslin som man har som man inte använder känns onödigt att de ska ligga å ta plats men samtidigt kan man ju inte slänga fungerande saker eller? Sen vet man ju aldrig kan ju vara bra och ha sen men undra när detta sen är? Dagen då man rensar där igen om 10 år och inser återigen vad saker man har?
Sen kan jag ju även meddela att dom flesta saker är mister Lundbergs saker så jag kan knappt göra nått då han e borta utom att ställa undan saker som jag VET ska vara kvar men vad hjälper de då försvinner inga saker bara mer som ska spararas :(
Jag har problem :P
Sen då man sover uruselt och bara vaknar ena gången är de för att de e sjukt varmt hatar denna kroppstemperatur förändringar man får kan ju fasen inte klä mig rätt på något sätt morr... Sen måste jag nog sätta ett till täcke i sängen som stöd kanske för ta de duntäcket som stöd eftersom de e så varmt men då kommer jag inte kunna somna för jag saknar tyngden av mitt vanliga täcke shiiiit vad jag klagar :P men de e riktigt jobbigt då man  inget orkar göra man känner sig inte riktigt kry någonsin :S
Men ska försöka cykla lite ikväll å göra övningarna som är i boken som ska avlasta ryggen osv kan ju vara bra i längden som alla påpekar även om jag enligt mig själv alltid kommer fram till att de e sjukt onödigt att träna eftersom man bara får ont någon stanns av de :D hahahaha

Sen har ju skrållan oxå problem :P Hon kan inte lägga sig på mig som hon brukar då jag sitter med datorn i famnen i soffan hon prövar men inser att de inte är bevämt när mamma har börja få så stor mage :P Men Zip trotsar magen och lägger sig där ändå ;)


Davids gamlarum numera gästrum för Alice mest ;) haha saker ööööverallt :O


Sen tvrummet eller vad man ska kalla de hit har vi oxå dragit ut en del saker ;)


Den hära delen är kvar att gå egenom :D nån som e sugen på att hjälpa till? ;)

Här är den färdiga delen som jag gick egenom igår =) Även bäbisens badbalja ligger här upp =)
Nu ska jag se om jag kan hitta nå onödigt som jag kan slänga :)
Vinkvink

Bild 9 Någon i din släkt!




En bild på bröderna Stenberg :) Farbror Anders och Pappa Gunnar :) Ser ut som pappa just ätit något gott =) Verkar gilla rutigt båda två eller kanske U-B och Mamma som gör? ;)

Mvc :)

Kämpade mig egenom två timmar lektion idag med religion med huvudvärk och gränsfall till feber men de gick rätt bra behövde ju bara lyssna och skriva lite men då jag väl kom mig hem kände jag mig inte fräsch som mitt huvud vägde som ett bowlingklot så de blev å ringa syrran och säga att jag inte kände mig så rolig för besök men ändå följer hon med mig till mvc guldvärt tur man har snälla syskon =)
Spelade även in lill hjärtat mitt och skickade en hälsning till pappa som jobbade på detta besök :( Och de blev han glad för vilket jag förstod att han skulle bli :) ska se om jag kan lägga ut de på bloggen imorgon orkar inte göra de ikväll e fortfarande trött i huvudet och ryggen känns paj man ska aldrig göra nått som har med träning att göra har jag ju sagt :P
Men alla värden såg bra ut sa Margareta vilket var skönt att höra :) mamma och bäbis mår helt okej =)

Puss på älsklingen där inne i magen :)


Dagen som börja dåligt sluta gode bra =)

Denna dag börja ju verkligen skit kan man ju säga var vaken från de David klev upp vid 6 till ca halv 9 då passa de att somna om fick sen sova till halv elva då telefon fanet är ställd på att jag skulle kliva upp helvetes så trött å grinig jag var :(
Sen tycker Purran att vi skulle hitta på nått å vad hittar hon på jo att vi ska åka till snårris å sno lite ved från pappa min så vi kan göra upp en liten eld på baksidan =) haha tror aldrig jag har misslyckat så mycke med en eld tur purran styrde upp de med sin icke sönder rökta lungor :P hahahahah
Sen kom jag på att jag kunde höra med min syster om Seth och Ella var sugna på att vara med mig medan dom hämta sin bil i Luleå så barnen skulle slippa åka dit fram och tillbaka för ingenting och mycke riktigt kom dom hit fick knappt ett hej så börja dom leka ;) Moster lilla små trollungar :) Seth med sina tusen frågor om varför vissa saker är som dom är vissa är riktigt kniviga att svara på ;) Sen fundera han mycke på purrans piercing som hon har i läppen :P försökte förklara att de e samma sak som att ha hål i örat :O då tyckte han de lät konstigt att ha ett örhänge i läppen :P himla sötunge =) Barn har helt enkelt roliga funderingar tycker jag :)

Inte så stora på detta kort :) men de är Seth till vänster och Ella till höger :)
Dom fick lite korv och makkisar till middag innan Linda kom och hämta dom :)
Ella var lite sur för hon hade då minsann inte fått känna på skrållan nått. Men så går de då man springer efter katten den vill inte vara med ;)
Sen fick ju David sin efter längtade kycklingbaguett som han varit sugen på sen igår då han skulle köpa de på vägen hem från jobbet och kom dit 5 min före stängning men då hade dom redan stängt då var inte David the bagel så glad :(
Och ikväll fick jag min efterlängtade fruksallad som jag velat ha idagar men varit för lat för att orka handla till jaaa man får skylla sig själv då men de var sjukt gott ;)
Nu ska jag ta å känna lite på min mage som har hoppat en del sen jag börja skriva detta inlägg :)
Imorgon blir de mvc med min systeryster som sällskap :)


Bild 8 En person som du saknar

Skulle vela lägga upp en bild på min farfar men bilden är tydligen i fel format och har inte orken att ändra format just nu så ni som visste hur han såg ut kan ju sända min älskade farfar en tanke =)

Vecka 23

Tiden bara springer i väg tycker jag =) Har alltid tagit infot om mamma och barnet från familjeliv men de står ju aldrig hur stort barnet är där numera så nu vänder jag mig till boken man fick av bm vid inskrivningen =) där står de mera om vikt och längd :) lite jobbigare att skriva in allt från en bok men de skiter jag i har inget bättre för mig ändå :)

Vikt 600g ca 22 cm lång. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet är ca 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten till födseln då de pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.
Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktigt stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet. Du får lättare den hära typen av sammandragningar om du lever extra aktivt, när du tränat eller efter samlag. Det är inte farligt för barnet som ligger välskyddat inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.


Skrållan :)


Skrållan försöker hitta på bästa sättet att få ner en kycklingbit från bordet ;)
Gode söt katt jag har :P

Bild 7 En bild som du aldrig lagt upp.

Oj de blir till att leta :O hur ska man vet om man har lagt upp den förr kan ju ha lagt upp den på nån annan sida men glömt de :O


Skönt att se att man inte har varit likblek hela sitt liv iallafall ;) En bild från Kreta 2006 :)
Hade fått kameran i present före resan så jag skulle kunna ta lite kort och de blev en hel del kort :)


Magen vecka 22 vs vecka 9

Så sjukt att man inte kan se dessa skillnader själv när jag ser mig i spegeln ser jag att jag har blivit större men det är ju så sjukt stor skillnad mellan vecka 9 och vecka 22 :)

Vecka nio här gick byxorna fortfarande igen eller de gör dom än men man får så ont i magen om man har dom stängda så jag väljer att gå med två knappar öppna men nu har jag ju investerat i ett par mammajeans som är jätte sköna :)


Men jag ser fasiken GRAVID ut på kort men inte då jag ser mig i spelgen men men får väl bara leva med att de är så ;) Den 9 ska jag på mvc och de låter som min syster ska följa med mig :) hoppas på att få lyssna på lillhjärtat där inne =)

Puss och kram på dig älskade bäbis :)


Bild 6 En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

Eftersom jag anser att 2 månader är länge så blir de ju såklart en av mina bästa kompisar Sandra som får äran att vara med på bild i min blogg ;) Tur att nån av oss var nyktra på kortet iallafall :D Vet nån som däcka i soffan lite senare :P


Sista gången jag träffa henne innan hon åkte ner till Gbg igen :) Hoppas hon kommer och bor med mig under påsken då david ändå är i fjällen :)


Första bilden på bäbis

Har ju ramat in första koret på bäbisen våran och ställt på byrån i hallen så alla som är uppmärksamma då dom kommer hit kan se kortet direkt dom kommer in :) 



Sen så har vi även satt upp en tavel list med ett vägg ord på i sovrummet ovan för spjälsängen :)
blev väldigt gulligt men har funderat i efterhand om de hade varit snyggare utan listen eftersom man kan skruva upp ordet direkt på väggen :)


Så blev de =) Insåg även idag att jag har varit gravid i 150 dagar idag :P helt sjukt så fort tiden gått =) så nu är de 130 dagar kvar till våran lilla krabat är beräknad att komma ut till oss <3


Bild 5 En gammal bild på mig själv


Här var jag inte så gammal kan man ju se så de måste vara en gammal bild på mig själv ;) Enligt mamma var jag väldigt ledsen då dom hära korten tog men de syns ju inte ett skvatt =)
Ser ju ut som den lilla ängel jag är ;)

Bild 4 En bild på en konstig tid i ditt liv


Detta var en hamster jag och ett av mina ex köpte fick inte ha den hemma hos mamma och pappa så vi köpte den i hemlighet och tog den till hans hus :P
Kan säga att jag inte rörde den många gånger var väldigt rädd om mina fingrar haha
Konstigt nog är att denna hamster oxå hette Skrållan :P men de var ju som exet som tog hand om den så de var nog mer hans än mig sen fick hans lillasyster ta över den :) Tyvärr är den nu mera avliden :(

RSS 2.0