Grattis bloggen =)

Idag fyller min blogg ett år grattis till den och mig =) har blivit lite mera inlägg sen man blev gravid kan man ju lugnt säga =)
Vad har då hänt under detta år?
Jo vi har ju köpt svärmor och svärfars hus så i maj har vi bott här ett år tror de var den 28 maj första natten var vet att jag jobbat eftermiddag då iallafall :) Hela köket fick sig en renovering och vi är sjukt nöjda med de =)


Fast det var inte riktigt färdigt på sista bilden där saknades lite saker men ändå :)

Sen hade vi sommar och många grillfester blev de på baksidan med sjukt god mat och go dricka och trevligt sällskap =)

 
Midsommar                En kväll i Augusti    Bålen                      Inflyttningsfest/öltält Em hade gjort mig så sjukt fin i håret den kvällen hade inte känt mig så fin sen Balen då B-M hade gjort min frisyr :)
Bilder i en del av vad sommarn erbjöd =)

Sen var vi ju i väg på semester två helgen =)
Den första bar av till Skellefteå :)

Stugan :)                  Maten =)         Och detta längtat jag efter :P

Sen bar de av till Byske för att fira våran 1 årsdag =)

Stugan :)                 Jag i havet =)          Kärleken är stor :)

Sen i den vevan så kom ju även lilla Stig till världen som vi var och kika på efter den helgen :)

Sen på Stigs dopdag fick vi ju veta att de låg en lite krabat i min mage oxå lyckan var stor =)

Den 16 oktober överraskar David mig med en tillfällig förlovningsring sen bar de av till Piteå för att välja ut vilka vi ville ha :) Kunde vi vara lyckligare? :) Fått reda på att vi ska ha en liten och sen en förlovning på de :) Älskar verkligen dig David Lundberg <3 Mycket underbart som hänt under detta år =)
Nu ser vi framemot Sommaren 2011 med krabaten i magen och grillning och semester med husvagnen :)
Har säkert hänt massa mer som jag inte kommer ihåg just nu men de får ni ha överseende med kan ju bli sjukt långt inlägg om jag ska rabbla upp allt som händer så ni fick se gobitarna =)

Magen vecka 30

Nu är det väl dags för magbilder tycker ni inte de? ;)




Alltså både jag och David reagera då vi såg kortet :P jag upplever mig inte så stor som jag ser ut :P men en bild säger 1000 ord eller hur var de dära? :P


Pappa myser med bäbis ni betyder allt för mig <3


Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Jaa nog har de kommit lite råmjölk ur brösten lite läskigt då man inte är van som med allt annat som händer med kroppen :) Får se hur de kommer gå att jobba i tre veckor men jag hoppas på de bästa skulle inte vara dumt med pengarna som kommer in på kontot :)
Sen insåg jag ju igår att David ska vara borta i 1 ½ vecka över påsk och så länge har vi aldrig varit utan varandra sen vi blev tillsammans :/ men de ska väl jag och bäbis klara :) Sandra kommer ju hem så henne ska vi då träffa kan jag ju då lova :)

Mvc :)

Har varit på mvc igen skönt att veta att allt är bra där inne i magen även om de e lite svårt att få in bra ljud på en livlig bäbis :) förra gången vi var där så låg SF måttet på 24 om jag inte minns helt fel och nu var den på 27 och de var bra :) hon sa även att mina älskade lakrits balkar inte var att rekomendera attans att ens mammor alltid ska ha rätt ;) Man samlar alltså på sig mera vätska då man äter de annars är de inget farligt men de e ju onödigt att göra de tycker jag så nu äre slut med dom goda godisarna buhuuuu :(
Nu ska jag ta och äta lunch för jag var tydligen hungrig enligt mitt blodsocker eller vad de nu är hon ser de på :P

Nytt till bäbis :)

Kom ett paket åt mig eller snarare åt bäbis =) innehöll lite söta kläder :)

plus ett par hel svarta såna =)


Stämmer eller? :) var två till en med massa små stjärnor och en likadan fast vit =)


Sen ett par större byxor fick följa med =) bara passa på då de är rea =)
Skickade iväg en beställning på två st amningsbhar och en nappflaska som det stod älskling på jätte söt får se då den ramlar ner i brevlådan :)


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Polarbröd :)

Dom ringde nyss från polarbröd och frågade om jag ville jobba 3 veckor från vecka 14-16 =) och ingen gladare än jag skönt att få tjäna lite pengar innan den lilla plutten vill komma ut :) missar ju som hela sommarjobbet men kommer väl igen nästa sommar då plutten blivit större =)
Får se om de blir att bygga hallen för den lönen då skulle vara skönt att få de gjort då David varit klart i fjällen =)


Förra påsken :) Undra om min älskling saknar mig där uppe ;)
Undrar ju fortfarande vars min älvsbymössa tagit vägen :( och mina solglasögon har jag oxå förlagt inte lätt att vara mig alla gånger ;)

Magen vecka 16 vs 28

Jaaa alltså jag brukar ju klaga på att de inte märks att jag är gravid men jag får nog börja ge mig nu tror jag ;)


Vecka 16 =)


Vecka 28 :)
Gud vad man har börja svanka :/
Bm sa att min mage fort skulle bli full och de känns som att de börjar bli fullt så den lär väl växa ut åt en del antar jag då eftersom hon sa att jag hade långa ben men kort rygg hade kanske varit bättre om de varit tvärtom? :O
Men det är ganska skoj att jämföra mellan veckorna :)


Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Jag hoppas den inte drömmer samma drömmar som mig iallafall för dom är inte alltid roliga :/
Och nu i helgen hade jag somnat och david kommit och lagt sig lite senare och fått lite egentid med bäbis då jag sov och den låg å sparka på där inne ganska fult egentligen =)
Men jag har ju haft mycke sammandragningar men det var helt normalt sa bm eftersom jag är ung kan man lättare ha de så tydligen men de är lite jobbigt då man är ute å går börjar lätt spänna och då är de inte skönt att gå alls :/ men korta prommisar går bra om dom inte går så snabbt :)


Från min synvinkel :)

Här kommer en bild från min synvinkel :)

Mammas lilla kula längtar så mycke efter att få ha dig i mina armar älskade bäbis =)


går inte så bra att stänga min kofta knappt den håller sig stängd över brösten men vad ska man göra :)
Idag har jag och bäbis suttit i solen och jag tror fasen den gillar de för den rör sig som en tok då jag sätter mig utomhus men den kan ju inte fatta att man är ute eller? ;) Sen gick vi på en liten prommis här på västermalm sjukt skönt men ack så dålig kondis jag har :( skäms nästan då jag vet att de e bra att gå långapromenader kanske får ut david på en till då han kommer från Piteå :) många små är bättre än inga :)
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och längta efter min älskling som kommer om två timmar :D


På begäran =)

Den snälla lillasyster som jag är så lägger jag upp en magbild denna veckan med =)


Med ny bakgrund till och med ;)


Tattueringen har då inte blivit förstörd än vad jag ser och de känns sjukt skönt :)


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


Alltså jag förstår inte riktigt vars attans tiden tar vägen kan någon berätta de för mig? nyss var de ju 130 dagar kvar nu är vi nere på 97 dagar till BF 13 veckor de är sjukt helt sjukt :O
Idag ska jag få åka till MVC missade ju de i fredags då jag jobbade men skönt att hon hade en tid redan idag =) så då ska jag få lyssna på våran lilla älskling där inne =) åsså ska hon mäta magen förförsta gången =)


Helgen :)

I helgen har vi hunnit med mycke =)
Fredag blev jag väckt klockan 06.10 av Anders från polar som tyckte jag skulle komma och jobba självklart sa jag kasta i mig lite frukost sen for jag :) Hitta däremot inga mamma byxor så fick bli vanliga fast typ två nummer större men dom kan jag ha flera veckor till om jag får jobba mera :)
Men gud så magen var i vägen man är så van och börja sig över banden för att nå men icket bara inse att de inte går längre :P
sen efter jobbet fort jag på smultert och köpte baguetter till middag =) hann hem en stund sen hämta jag karln på bussis sen blev de mat och mys sen sova en timma i soffan sjukt så slut jag var:P

Lördag då åkte vi hem å snodde lite ved från m å p så vi kunde grilla korv :) Åsså kom Verre med vovvarna och med sig hade hon Allis och Isak så de blev korv för hela slanten =)


Mysigt men de blåste mycke rök tycker barnen!

Senare på kvällen kom Lina och Em då blev de grillat till middag =) David grilla Fläskfile, Älgkött och kyckling vilken karl jag har :) och vi tjejer fixade inne som vanligt sallad och kroketter blev de till!
Sen till efterrätt blev de Gino =) Kiwi, bananer, Jordgubbar, hallon och riven blockchoklad över serverades med grädde och glass sjukt gott och man kan ju göra den nyttigare om man plockar bort glass och grädde men lite slisk måste man ju få ;) och till efterrätten blev de andra chansen på tv så sjukt konstigt svenska folket röstar man blir ju bara irriterad men man får väl inte klaga då man inte röstat själv men Lina håller med mig och hon rösta ju så jag hjälper henne lite med irritationen över sveriges befolkning ;)
Då tjejerna åkt var jag trött klockan var halv elva och då kom David på att vi skulle fixa lite till på övervåningen men de slutade med att vi flyttade upp hela kontoret :P så nu är de nästan tomt i de framtida barnrummet känns ganska skönt faktiskt då slipper man göra de sen då man är höggravid eller då barnet är fött =)

Här kommer reslutatet :)

Här stod en trea och en två soffa med tvrums bord =) men jag tyckte de vart bra!
Älsklingen fick vara med på kortet ;)
Barnrummet :)

Vart så sjukt tomt då vi burit upp alla saker så tog ner davids bokhylla och fyllde med leksaker =)
Känner mig väldigt nöjd med helgen =) Varit ute mycke och fått lite gjort hemma =)

Babysitter :)

Japp de har vi fått låna av Anneli och Peter =) väldigt snällt av dom tycker jag guld till er :)


Tyckte den var himla söt =)
Tycker det är skönt att man kan låna vissa saker av andra men vissa saker vill man ha nytt som tex vagnen :)
Idag har tjejerna plus hjalle varit hära å grillat med mig =) sjukt gott med fläsk var den men helvetes vad rök jag fick i ögonen de bara spruta tårar från mina ögon men vad gör man inte för att sina vänner ska få fläsk på rågkaka :D
Och nu har jag nyss kommit upp ur badet sjukt skönt att ligga å läsa i värmen =) skrållan var ovanligt nyfiken på vattnet i badkaret hon brukar mest vara rädd för de ;)


Bild 15 En person som du vill vara med !

Jaa jag vill ju vara med många personer men eftersom jag fortfarande inte träffat Sandra sen nyår så får hon väl den platsen igen :) Tycker hon ska komma hem och skapa lite kontakt med våran Alien ;)


Så ta och kom hem iallafall i april :)

Magen v. 26

Då var de dags för den efter längtade magbilden hära eller hur (Elin och Vickan) :P tänk nu får ni vänta hela två veckor till nästa gång ;) hihi


Upptäckte dock att mina Frank Dandy trosor börja gå sönder :( synd de gillar dom verkligen =)


Ser ni linijen går ovanför navel nu oxå inte bara upp till navel som de var förut =)


RSS 2.0