Magen vecka 34


Mamma funderar på om du börjar bli för stor för att ge mig några riktiga kickar mest bara tryckande rörelser mot revbenen är detta normalt och nästan alltid på höger sida? :S

Magen från alla håll och kanter nästan ;)

Barnvagnen :)

Åååå imorgon får vi äntligen hämta hem barnvagnen :) Ett till steg närmare tills vi får träffa våran lilla bäbis =)

Sittdelen :)

Citykorgen till våran nyfödda lilla Prins/prinsessa :D
Konstigt att den är blå va? ;) Inte har jag haft nått att säga till om där inte hehe :P
Måste ju få prov köra lite innan den lilla tittar ut =)


Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Alltså nu är de 6 veckor, 1½ månad, 48 dagar kvar vars attans har denna graviditet tagit vägen?
Tycker lillen där inne rör sig så lite vet inte om de e normalt men har börja reta den tills den rör sig så jag ska veta att allt är okej sjukt nojjig man kan bli :P Tycker de är så svårt då man inte vet vad den lilla krabaten har för sig :O

Puss och kram på dig lilla älsklingen där inne <3


Påsk helg :)

Underbart med en låång helg efter att ha jobba 3 av 4 veckor på polar nu laddar man upp för dom sista 4 dagarna sen tillbaka till skolan usch å fy har inte ens öppnat böckerna på dessa veckor sjukt dåligt av mig :O
Men känner att energin att plugga och jobba samtídigt finns inte då man samtidigt har en krabat i magen så nått blir lidande tyvärr  :/
Men nu skiter vi i de :P
För Sandra har ju ääntligen tagit sig till byn så igår grilla jag, Sandra och Lina :) Em kom och gjorde oss sällskap efter hon jobbat klart =) God mat var de och trevligt sällskap :)
Och vilket väder vi haft helt sjukt underbart varmt har de varit idag då jag suttit hos min minsta storasyster och njutit av den och lite sällskap :)
Skulle tvätta bilen då jag kom hem men de blev inte var tydligen mer hungrig än jag trodde så de var bara värma pizzaresterna och sen ville zip ut i solen och jag var inte sen att följa efter :)


Finns många lukter som blåser in genom myggdörren ;)


Zip fick syn på massa fåglar som satt i backen mot skoterspåret gick ganska fort upp för han ;) men sen ville jag ut i solen så då var de bara följa med ner igen men han la sig så fort han kom ut på gräsmattan igen :P


Sen har jag och magen solat de var så sjukt varmt på altan får se om man kanske tar sig ut på den imorgon med å njuter lite =)
Nu ska jag ta å slå på nån film å mysa med kissekatterna :)
Ha en trevlig påsk =)


Magen vecka 33


Magen igår kväll :)


Det börjar närma sig slutet på denna resa och början på en ny =)
Längtar sjukt mycket efter att få hålla den lilla gullunge som finns i min mage :)
Hur kan man älska någon man inte träffat? :)
Puss och kram på dig bäbis =)

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Shit två kg börjar bli en stor bäbis där inne i magen =) Har prövat stödstrumpor på jobbet vilket var faktiskt ganska skönt för jag var så sjukt trött i fötterna första veckan men nu har jag varit utan dom idag och har då inte ont än men de kanske kommer :/ Men bäbisen den rör sig och har sig den är nog inte lika trött som mig tydligen :P Hoppas på att sova mer än 3 ½ timma i natt annars kan jag ju hälsa hem imorgon.

Puss och kram på dig lilla älsklingen i magen :)

Diabilder och bak =)

Var hemma på middag hos mamma och pappa igår =) Blev bjuden på köttgryta med ris sjuuukt gott kunde inte sluta äta men jag äter ju för två oxå =) Sen blev de marängswiss till efterrätt med chokladröra som mamma brukade göra på helgerna då vi var små hon hade även stoppat i jappbitar så de var en lite upppiffad version av marängswiss =) gotteligott =) Det tackar vi för mamma =)

Sen har jag varit sjukt sugen på att se diabilder från då jag var liten hann se ett tag men sen slutade fläkten i projektorn eller vad den heter funka så nu blev de inga mera diabilder tyvärr är ju ganska kul eftersom dom flesta korten på en själv finns på diabilder men hann ta två kort på korten :)

Inte bästa kvallan meen nog var jag gode söt :D


Sen hitta jag lite äkta syskonkärlek eller? ;) vet inte om hon ska bita eller pussa mig :P

Idag har jag hunnit baka filmjölksbullar till min sambo eftersom han är i fjällen och härjar =)

Nu ska dom bara stoppas i påsar så är dom redo för att bli uppätna imorgon :D

Nu ska jag se Eva och Adam på tv i brist på annat :O

Beställning :)

Fick hem ett paket från hm idag =) eftersom David fyller år imorgon hade jag beställt hans present därifrån :) tröjan passa perfekt sjukt fin var de men fanns inte kvar någon bild på den på deras hemsida så kan inte visa er tyvärr :O Men badbyxorna var då alldeles förstora men han har ju gått ner mycke i vikt sen dom hade biggest loser på jobbet så de är ju inte så konstigt att han måste ha en mindre storlek numera så dom skicka jag tillbaka och tar en mindre storlek :)


Gode snygga =) han har ett par som är blåa där dom hära är vita men gilla nästan dom hära bättre även om jag älskar blått ;)

sen råkade de ju följa med något hem åt bäbisen konstigt nog ;)


Tycker Tiger är så sjukt sööt =) och de spelar ju ingen roll om de är en flicka eller pojke som ska ha dom =)

Sen fick även jag mig ett linne för de kan man väl inte få nog av eller? :P


Kan till och med ha de nu iallafall ett tag till men de e ju kanske dumt att töjja ut ett nytt linne  :P men de var billigt kosta under 100 lappen och de var ett härligt tyg =)

Soool och värme =)

Vilket väder man fick vakna till =) synd bara att man inte sov längre att sova till 12.40 då man jobbat natt är INTE okej minst 14 ska man sova till :/ Men men kan ju säga att så fort David låste dörren somna jag och ändå tyckte jag att jag var sjukt pigg för att ha varit vaken hela natten har knappt gäspat nått så dom gamla takterna sitter nog i från tiden innan krabaten i magen =) Hoppas bara man kan vila lite ikväll innan jobbet annars får man hoppas att en ljudbok kan hålla mig vaken under natten =) Har lagt in på slaget tolv tror jag den hette med Nora Roberts har läst två av hennes andra böcker och dom har varit helt okej så hoppas på att denna är bra oxå annars finns ju risken att ljudboken blir ett sömnmedel ist :P

Jag kan inte förklara i ord hur underbart de är att känna barnets rörelser där inne som igår då den hade hicka innan jobbet och sen på rasten känner man hur de börjar små picka =) undra om de e lika jobbigt för dom att hicka som för en vuxen för jag kan bli galen då man har hicka den tar ju aldrig slut och folk har ju en förmånga att skratta åt en då man får de :P

Har fått ett klagomål från Louise att jag inte uppdaterar min blogg så ofta och de gör jag ju inte heller utom om fakta om bäbisen och magbilder kanske inte så skoj att bara läsa om de men vet inte vad jag ska skriva händer inte så mycke spännande i min vardag just nu måste jag påpeka :P förra veckan var de förmiddag på polar gick faktiskt sjukt bra att kliva upp fem på morgon men då la jag mig ju klockan 21 på kvällen oxå men de gör jag ju utan krabaten med :P Inte så roligt för David kanske att jag lägger mig då men han säger då att han förstår att jag är trött är så sjukt glad att jag har han :) Han förstår mig och de tycker jag är en viktigdel i ett förhållande att kunna förstå varandra och respektera den andra :)

Och snaaaart kommer SANDRA KARLSSON hem och då ska vi tamefan grilla och vara med varandra sen ska jag kedja fast henne hära så hon inte kan smita tillbaka till gbg bara så du vet sandra ;) var på din vakt om du inte vill bli fast kedjad :D MOHAHA

Nej nu ger jag upp detta är ju sån sol ute och David är snart hemma =)


Bild på dagens mage :)

Jag och Zipen ute i solen :P inte snyggaste bilderna på mig men de får ni leva med :D


Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Tycker det är lite svårt att lista ut om det är rumpan eller huvudet som kan känner men den gillar att vara på höger oftast på den sidan de kommer ut kroppsdelar som man kan känna på :) denna bäbis lär aldrig rösta på vänsterpartiet som de verkar nu ;) haha


Du är på dag 218 av 280. (77,9%)
62 dagar kvar till BF helt himla underbart =)

Magen vecka 31 :)


Lill magen eller nå ;)


Och min linje är inte de minsta rak syns mycke tydligare nu och hela vägen upp går de även om de var lite svårt att se på kortet :)

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut. Barnet väger ca 1,6 kg.

RSS 2.0