Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Jag tror jag har känt den lill* men vet inte säkert men de lär väl märka de snart ;)


Min farfar

Idag är det hela 9 år sen min älskade farfar gick bort :(
Tur man har alla minnen kvar av han som ingen kan ta från en :)
Varje vinter när vi vänta på bussen fick vi höra han muttra dumma snö på väg till ladugården och vi bara skratta och sa snälla snö ;) Nu som vuxen måste jag nog hålla med han om att snön är dum :P skotta snö för att komma någon stanns med bilen och han skotta hur mycke som helst men då hade han ju traktorer =) En sak som är riktigt synd är att jag inte har så många kort på han :/ var alltid han som filma oss då vi var små. Alla borde finnas med på kort så man har det som minne =)

Ikväll kommer Mamma och Pappa hit och ska äta rester från tacosen igår blev ganska mycke köttfärs över =)
sen blir de att åka förbi graven och tända ett ljus för farfar =)


Julen =)

Igår var de ju jul afton :)
trodde ju verkligen att de skulle räcka med att ställa klockan på elva men nejdå för vi drog oss till 11.30 i sängen med ett morgonpaket som är obligatoriskt för mig ingen jul utan morgonpaket :)
Sen vart de en snabbdusch sminkning å finkläderna på :) sen en 5 min på soffan eftersom jag sovit så dåligt hela natten helt slut var jag å sjukt stressad men jag kände att lägger jag mig inte ner 5 min kommer jag svimma innan jag tagit mig till bilen men väl ute i bilen kändes de bättre :)
Då bar de va till Svärmor och Svärfar för att säga god jul åt dom :)
sen bar de av till min mamma och pappa :) där min syster och johan redan hade anlänt :)
mamma gjorde ett försöka att platta mitt hår men de sluta med att Elin fick ta över hade inget jäkla tålamod att själv platta håret ;)
Hon hade ju även färgat håret på mig kvällen innan blev mycke bättre än de såg ut innan :D

Jag och Älsklingen igår =) jaa bäbis är väl oxå med där inne men ;)

sen idag har Davids familj varit hära och de har fikats och ätits tacos och sen glass på de ;)
mycke mat!!
sen hade ju tomten glömt några julklappar hära så de blev en lite utdelning av dom och många glada barn ansikten =) även vuxnas ;)
Har även kramats med Stig vilket får en att längtar mera efter bäbis men de e bara härda =)
snart ska vi ju få se den lille iallafall =)

Farbror David är ju så rolig att titta på tycker Stig som skrattar på för fullt :)
Nu sitter man bara i soffan och vilar i pyjamas och snuggie är på skit skönt är den de tackar vi min älskade David för :)


Shit :P

Shiiit så fränt alltså nog har jag ju känt att min mage har varit hård under naveln på morgon å så innan man kliver upp å går på toa å så men i morse så var magen stenhård och "bullen" var på höger sida :P jag såg helt himla sned ut :P hahhaha
Nu ska jag snart klä mig å sen ut på byn med purran och hitta en hårfärg min snälla systeryster ska sätta i =) himla snäll syster jag har för de mesta ;)
Sen ska vi städa USCH :P sen såå kommer ju mina brudar hit åsså sak vi pröva nya pizzerian som om vi behövde någon mera? ;) sen blir de uppesittar kväll med bingolotto sen blir de byte av julklappar ska bli intressant å se vem som får vems julklapp :D
sen är de sängen som gäller och sen är det JULAFTON =)
den ska firas i Snårbäcksliden med min familj :) vi beräknas vara 17 pers :) nästa gång är vi 18 :D

Puss och Kram lillhjärtat :)


Kläder :)

åååå de är så skoj å titta på barnkläder :)
har köpt ett startpaket som ligger i garderoben endast 6 månader innan lill*n ska titta ut men vad gör de ;) gillar kläder på rea man får så mycke för så lite :)


Tyckte dom har himla söta :) Sen har min snälla storasyster köpt ett till liknade set fast med barbapapa =)
Sen blev de lite kläder åt mig med så jag har nått att växa i :)
Beställe denna från bonprix



och denna här från hm blev 5 plagg till från hm sååå de blir nog bra =)



tycker det är så fint då snöret markerar magen =)
längtar ju massor efter att få en liten gravidmage men de verkar inte vela komma än iallafall :O
ligger varje kväll med händerna på magen i hopp om att känna den lill* men inget än så länge men de kommer nog =)

puss och kram lillhjärtat =)


Vecka 15

Idag går vi in i vecka 15 (14+0)
Känns helt underbart=) och sen är de bara 3 dagar kvar till jul nu är de verkligen nedräkning =) och snart är de bara  180 dagar var till bf men man vet ju inte de kan ju ändras på RUL som är i Januari och gud vad jag längtar :)
sen är de ju så roligt att de är andra runt om mig som oxå ska ha barn :)
Vickan som bara är ca 2 veckor före mig :)
och Louise som ska ha 9 veckor före mig :) om inte annat får jag snusa på Louise baby tills min egen har kommit så kanske tiden går fortare som hon sa ;)

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

 

Puss och kram lillhjärtat :)


Vecka 14 :)

Idag går vi in i vecka 14 =) (13+0)

Vecka 14

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Den mörka randen från naveln börja visa sig förra veckan  :P tur man har en karl som håller koll på kroppsliga förändringar ;)

Denna dag börja ju ganska bra iallafall men just nu känns den mest piss :( är trött, har ont i huvudet, vill bara sova, orkar inte handla så jag har ingen riktig lunch hemma, inga kläder passar snart :S bara rensa garderoben snart då antar jag sen blir de väl stan för en ny garderob som ska hålla sex månader så man sen kan ha sina vanliga kläder igen förhoppningsvis :O

Har kommit på en sak jag önskar mig i julklapp och de är en jävligt tjock mysig tröja och mjukisbyxor snääälla tomten ge mig de i paketet under granen ;)

puss och kram lill bäbisen =)


Lillhjärtat vårat <3

Nu har vi äntligen fått höra lillhjärtat där inne i magen :)
vilken var väldigt skönt för mitt hjärta att inte behöva oroa sig hela tiden :)
Men man längtar ju bara tills lill*n vill börja sparka så mamma kan känna dig oxå vore helt underbart men de lär man ju få vänta nån vecka med :)
Men allting var då helt normalt enligt BM och de kändes bra :)



Puss och kram lillhjärtat från mamma och pappa :)


Julbord med Polarbröd

Idag har man varit på julbord men de var mest för Alice skull annars hade hon inte farit dit så man måste ju vara snäll  med sina vänner =) sen så träffa vi ju Louise, Jon och Hjalle som satt med oss och åt eller dom åt och jag drack julmust ;) har liksom tappa suget efter julmat sen jag gick HR så skyller allt de på skolan min :P
Har även varit hem till mamma idag och grattat henne för hon fyller år på tisdag men då skulle hon på julbord så de blev en vända till snårris efter julbordet :)
Suck prov imorgon och har jag pluggat nått? knappast hela jävla helgen har gått åt till annat och nu sitter jag här och skriver hur fan ska de gå imorgon? åt f'n ungefär men skit i de....
Har fått många grattis på facebook och några på bloggen väldigt roligt och jag tackar så mycke för det :)
Hoppas bara allt är okej men lill*n men de ska vi ta reda på i veckan :)

Lägger in en bild på söta Stig då han var lite mindre än nu och drömmer mig bort till Juni :)

Puss och kram lillhjärtat från mamma och pappa


RSS 2.0